Borneo orangutang 2
boat in sunda kelapa (002)
7-8
Borneo sejlads på Sekonyar floden
Lunch
Borneo orangutang mor og barn
09-5
3turtle 12
32-6
11-6
07-6
13-1 (2)
11-2 (2)
c 22

EN UNIK OPLEVELSESREJSE - BOGOR/JAKARTA/BORNEO/BALI

17 nætter / 18 dage ca. kroner 19.200,- per person i delt dobbeltværelse

- Vær opmærksom på, at prisen er fra ankomst til og afrejse fra Indonesien. Hertil kommer flybillet Danmark-Indonesien-Danmark.

- Flybilletter internt i Indonesien er indregnet i cirka prisen.

- Opholdet på Borneo er ikke egnet for gangbesværede. Det kunne måske være værd, at overveje et forlænget ophold på Bali-delen.  

Oplev Bogor, 1 dag, og det gamle Jakarta, 1 dag, som Steen Bille, kommandør på den første Galathea ekspedition, fortæller om i sin dagbog fra 1845, før I flyver til 5 dage på Borneo. Her begynder I med to nætter og tre dage på Sekonyer floden, hvor I glider gennem regnskoven med fugleliv, næseaber og andre primaterne, der lever langs flodbredden og til tre gange besøg hos orangutangs, inden turen på fjerdedagen går med bil gennem adskillige landsbyer og plantager med palmer til olie og gummi til en landsby, hvor beboerne har modsat sig palmeolie og regnskoven derfor er meget intakt. Efter overnatning i landsbyens Long House flyver I på femtedagen på Borneo til Denpasar, hovedbyen på Bali.

 

Efter 3 dage her bringer vores chauffør jer til den bæredygtige tidslomme Pemuteran på Vest Bali med snorkling, genoprettelse af koralrev, Krondyrenes ø, vilde delfiner, gamle aktive templer, varme kilder i junglen, cooking class , tid på egen hånd og besøg på en plantage, der dyrker den berømte Luwak kaffe og Bali vanilje, inden turen går til risterrasserne i Jatiluwih, der med mere end 1.000 år på bagen er UNESCO verdensarv og 2 dage i pulserende Ubud, Balis berømte kunstnerby, som afslutningen på en unik rejse, inden vi bringer jer til lufthavnen i Denpasar.

 

Inklusive morgenmad hver dag på hele rejsen, 2 frokoster i Bogor/Jakarta, alle måltider på Borneo undtagen frokost sidste dag, frokost på Krondyrenes Ø. Alle øvrige dage er morgenmad inkluderet.

 

JERES REJSE KUNNE FORLØBE SÅDAN:

 

Dag 1 – Ankomst til Jakarta.

Indkvartering på lækkert hotel i det centrale Jakarta med shopping og restauranter.

Transfer fra lufthavn til hotellet er inkluderet.

 

Dag 2 – Besøg i Bogor

Vores lokale medarbejder henter jer på hotellet kl. 07:00 og efter en kort introduktion til dagen og ”lær hinanden at kende” går turen i privat bil med chauffør mod Bogor, der i 18tallet  udviklede sig til tilholdssted for ikke-indonesiske borgere. Her besøger I den Botaniske Have, der på 87 hektar rummer mere end 15.000 planter fra hele verden, så der vil være en del, I næppe har set før.

I besøger også Pancasan Gong Factory, der siden sin grundlæggelse for 370 år siden gennem generationer er nedarvet i samme familie. I får hele processen, hvor I kan se, hvordan tin og kobber bliver til det færdige produkt.

Siden 1965 har indehaveren af Enday Media Art fremstillet dukker til dukketeater og har lavet layout til mere end 300 dukker, hvoraf I vil opleve nogle af dem næste dag på turen i Old Jakarta. Dukkerne er lavet af en speciel træsort, der kun findes på Java og Sumatra.

Efter frokost (inkluderet) kører I igennem Indonesia Safari Park, der er skabt så dyrene lever så tæt i pagt med deres naturlige leveområder som muligt. Har I lyst kan I nusse en løveunge eller udveksle håndtryk med en orangutang. Og ikke mindst møde de unikke hvide tigere.

Ved 18-tiden går turen tilbage til Jakarta, hvor I forventes at være på hotellet omkring kl. 20:00.

Morgenmad og frokost er inkluderet.

 

Dag 3 – Old Jakarta

Turguiden I lærte at kende dagen før er på hotellet kl. 08:00 og så er det tid til at opleve det gamle Jakarta, hvis oprindelse daterer sig tilbage begyndelsen af den Hollandske Ostindien æra i det 16-århundrede.

Området er stadig fyldt med oprindelige bygninger. På turen får I både Indonesiens og særligt Jakartas historie.

I Glodok China Town, der er den ældste af sin slags i Jakarta, er der åbne markeder, små butikker og smalle stræder, der tilsammen gør det til et paradis for fotografer. I besøger også Petak Sembilan templet, der er dedikeret til Kuan Yin, Buddhisternes gud for Barmhjertighed.

Dukketeatermuseet rummer en stor samling af Wayang-skyggespilsdukker, hvoraf en, Wayang Kulit, er UNESCO verdensarv i kategorien ”mesterværk af mundtlig og imaginær  verdensarv. ”

Jakartas Historiske Museum ligger i den bygning, der i 1707 blev opført som Jakartas Rådhus. I dag er det møbleret med antikt porcelæn, gamle kort og der er endda et ”undervands” fængsel.

Frokosten indtages på Batavia Marina.

Sunda Kelapa havnen er Jakartas historiske havn, det var her den første Galatea jorden-rundt-ekspedition lagde til og hvorfra vi har Steen Billes dagbog, hvori han levende beskriver den tids Jakarta og Bogor, som han så det. På selve havnen, om end der ikke er meget tilbage af den, har livet ikke forandret sig meget siden da. Der er stadig de traditionelle Makassar-skonnerter, der sejler med alt muligt gods mellem Indonesiens tusinder af øer og stadig lastes og losses med håndkraft.

Som afslutning på dagen gælder det Kota Intan-broen. Den sidste ”hollandske” bro i Jakarta.

I er tilbage på hotellet omkring kl. 18:00, afhængig af trafikken.

Morgenmad og frokost inkluderet.

                         

Dag 4 – Jakarta -> Borneo

Denne dag skal I tidligt op for flyet til Borneo afgår allerede ved 7-tiden.

Vel ankommet til Borneo bliver I mødt af vores lokale repræsentant, der bringer jer til flodbåden, der er jeres hjem de næste to nætter og tre dage.

Straks I er ombord, går det op ad Sekonyer floden, hvor frokosten serveres, mens I oplever mangrove med nipapalmer, regnskov og dyrelivet langs floden mod det første møde med orangutangs og hvor I også skal ud at trekke lidt. Sidst på eftermiddagen fortsætter sejladsen, mens aftensmaden indtages.

Overnatning ombord. Der er vestligt toilet og indonesisk bad = ”mandi” hvor du overhælder dig selv med vand. Det er en del af oplevelsen.

Morgenmad, frokost og middag er inkluderet.

                              

Dag 5 – Borneo

Efter tidlig morgenmad går det op ad floden til jeres andet møde med orangutangs, hvor I også er på en kort trekking-tur, inden I sejler 1½ til 2 timer, mens I spiser frokost, til jeres tredje møde med orangutangs, men I også kan vælge en kort trekking-tur. Sidst på eftermiddagen går tuen ned ad floden til et område med Nipapalmer, hvor I om natten kan opleve det smukke syn af ildfluer. Der tages forbehold for vejrliget.

Overnatning ombord.

Morgenmad, frokost og middag er inkluderet.

 

Dag 6 – Borneo

Efter endnu en tidlig morgenmad fortsætter I ned ad floden, hvor I går i land og fortsætter med bil – en tur på knap fem timer – til en landsby, der har fravalgt at deltage i ræset med produktion af palmeolie, hvorfor den omliggende regnskov er forholdsvis intakt.

Undervejs spiser I frokost og passerer gennem adskillige landsbyer, palmeolie- og gummiplantager. I vil få et godt indblik i landsbyens og beboernes hverdag. Efter aftensmaden slår beboerne på deres gong eller spiller på deres musikinstrumenter for at samles til en lille velkomst ceremoni, der sædvanligvis tiltrækker mange lokale.

Overnatning i byens Long House. Sanitære forhold er traditionel indonesisk landsbystil.

Morgenmad, frokost og middag er inkluderet.

 

Dag 7 – Borneo

Efter morgenmaden er det tid til en længere trekking-tur i regnskoven, inden I pakker jeres bagage og turen går de cirka fem timer tilbage til udgangspunktet, hvor I indkvarteres på hotel. Det, der er tilbage af dagen, er til egen disposition.

Overnatning på hotel.

Morgenmad, frokost og middag er inkluderet.

 

Dag 8 – Borneo –> Denpasar Bali

Denne dag er det tid til at tage afsked med Borneo. Efter morgenmaden bliver I kørt til lufthavnen, hvorfra I flyver via Surabaya på Java til Denpasar på Bali. Her resten af dagen til egen rådighed.

Overnatning: I skal bo i Seminyak området, på enten et hotel i Balinesisk stil eller et der hylder de traditionelle værdier og er opført i 1989. Det er i en stil de fleste vil forbinde med kolonitiden. Begge hoteller ligger i kort gå afstand fra rigtig lækker strand med solnedgang.

Morgenmaden på Borneo er inkluderet.

 

Dag 9 – Denpasar Bali

Dagen er til egen disposition. Der er masser at udforske i Denpasar både strandene i Kota, forretninger og spisesteder.

Overnatning på samme hotel, som natten før.

Morgenmad inkluderet.

 

Dag 10 – Denpasar Bali

Dagen er til egen disposition. Der giver jer tid til udforske, det I ikke nåede dagen før eller bare at slappe af.

Overnatning på samme hotel, som natten før.

Morgenmad inkluderet.

 

Dag 11 – Denpasar -> Pemuteran Vest Bali med frokost og udflugter undervejs

Efter morgenmaden går turen mod Pemuteran. På vejen besøger vi Bedugul-søerne med Ulun Danu Beratan tempelkomplekset bygget i 1634 til ære for Hindu treenigheden Brahma-Vishnu-Shiva.

Frokosten indtager I på en restaurant med udsigt til Balis grønne bjerge.

Efter frokosten kan I trekke til to vandfald, det ene ved en øko-kaffeplantage med café.

Vi planlægger at ankomme til Pemuteran sidst på eftermiddagen, hvor Biorock er jeres hjem de næste 5 nætter.          Overnatning i ”bungalow”

Morgenmad inkluderet.

 

Dag 12 – Pemuteran Vest Bali – Dagstur til Menjangan Island (Krondyrenes Ø)

I sejler ud til den ubeboede ø Menjangan, der også er kendt som Deer Island (Krondyrenes ø). Ifølge legenden fik den navnet af de lokale, der hvert forår så store flokke af hjorte svømme de cirka 10 kilometer ud til øen, hvor de i dag lever frit over hele Menjangan og bader fra strandene. Øen huser flere templer heriblandt andet Gili Kencana Templet, der er Balis ældste. Andre templer er Segara Giri Temple, Klenting Sari Temple and Gajah Mada Temple. Templerne er ikke længere i funktion og passes i dag af en enkelt munk på turnusordning.

 

Havet omkring Menjangan anses for Balis bedste sted at snorkle og dykke, for både begyndere og avancerede udøvere af sporten. Det var her, den Indonesiske flåde tidligere uddannede sine frømænd.

Har I ikke snorklet før, men gerne vil prøve, lærer vores instruktør jer det.

Første stop byder på snorkling og Gili Kencana, Balis ældste tempel. Der er naturligvis mulighed for at vælge en af delene fra. Snorkler man ikke, er der en fin strand at bade fra.

Frokosten indtages på stranden.

På vej mod den anden side af øen stopper båden ud for Ganesha templet, så I kan få rigtig gode fotos af verdens mest berejste elefant. I går ikke i land her.

Ved næste stop er det nødvendigt at tage sø-guderne i ed. Er bølgerne eller strøm imod, må der ikke snorkles, så der fortsættes til en anden lokalitet. Snorkler man ikke, kan man bade enten fra båden eller stranden, hvis man vil det.

Morgenmad og frokost er inkluderet.

 

Dag 13 – Pemuteran Vest Bali – Biorock ® projektet med genoprettelse af koralrev – Cooking class

Efter morgenmaden bliver I introduceret til BIOROCK (r) koralrevsgenoprettelsesprojektet, der slutter med snorkling på revene. De, der ikke snorkler, kan bade.

Om eftermiddagen samles vi til en cooking-class, hvor I lærer at tilberede mange af de lækre Balinesiske retter og om de ingredienser og krydderier, der indgår. Undervisningen forestås af en Balinesisk kok. Efter tilberedningen er retterne dagens middag.

Morgenmad inkluderet

 

Dag 14 – Pemuteran Vest Bali – På egen hånd

Udover at nyde stranden eller udforske Pemuteran på egen hånd, giver dagen også mulighed for at tage på korte eller længere ture på Bali. Vi hjælper gerne med forslag og at arrangere dem. Alle ture afregnes direkte med vore partnere.

Morgenmad inkluderet

 

Dag 15 – Pemuteran Vest Bali – Vilde delfiner, Buddha Tempel og varme kilder i junglen 

I dag skal I tidligt op og opleve vilde delfiner i solopgangen. Grundet naturens orden kan der være få, eller i dusinvis. Det er sjældent, der ingen er. Skulle det ske, kompenserer morgenmaden i solopgangen delvis for det.

 

Brahmavihara – Arama templet

Til forskel fra de fleste templer her er dette templet tilegnet Buddha og har en helt særlig historie og slet ikke den alder, man umiddelbart forventer. Det stod først færdigt i 1973, som erstatning for et andet tempel i nærheden. Den nye placering gav mulighed for at bygge en mindre kopi af Borobudur, verdens største Buddha tempel i Yogyakarta på Java.

Templet er usædvanligt rigt udsmykket med gaver fra blandt andet Sir Lanka og Thailand.

 

Varme kilder i junglen

Dagens udflugt slutter ved de århundrede gamle varme kilder i Banjar, hvor det varme vand siges at have rekreativ og terapeutisk effekt på grund af sit svovlindhold.

Det fortælles, at området blev opgraderet under den japanske besættelse af Indonesien i Anden Verdenskrig, da vandet kurerede adskillige hudproblemer og reumatiske lidelser.

Medbring badetøj, hvis I vil dyppe jer i poolen.

For de sultne er der to restauranter med et rimeligt udbud.

 

Om eftermiddagen, er det så tid til at tage afsked med Pemuteran.

Måske en sidste snorkling. En sidste tur langs stranden. Eller …?

 

Dag 16 – Pemuteran Vest Bali -> Ubud via Risterrasserne i Jatiluwih (UNESCO verdensarv)

Efter morgenmaden sætter I i gang mod Ubud. Undervejs besøger I først en Luwak kaffeplantage, metoden hvor kaffebønnerne passerer gennem en luwak, af desmerdyr-familien, hvor der også dyrkes Bali Vanilje og risterrasserne i Jatiluwih.

 

Dyrkning af ris på terrasser hedder Subak på Balinesisk. Det blev udviklet i det 9-århundrede og har tætte relationer til Balinesernes religiøse liv. Alle beslutninger fra hvilke sorter der skal dyrkes, rette tid til at sætte planter ud, fordeling af vand bliver diskuteret og truffet i fællesskab, så alle sikres ligelig fordeling.

Subak blev i 2012 anerkendt som UNESCO verdensarv.

Udover det store område med risterrasserne, er Risens Gudinde Dewi Sri naturligvis også repræsenteret, gengivet i bambus.

Der er mulighed for vandre- / trekkingture på stier efter behov.

Efter frokost sættes kursen mod Ubud, hvor vi planlægger I ankommer ved firetiden om eftermiddagen.

 

For at få lidt afstand til det intense liv i centrum bor I i bungalows i rolige omgivelser lidt oppe på en bakke. Her er der ofte er en behagelig vind. Der er både en lille swimmingpool og lokal restaurant.

Der er kun 8 – 10 minutters gang til hovedstrøget med dets cafeer, butikker, markedet og det royale palads.

Overnatning i bungalow

Morgenmad inkluderet.

 

Dag 17 – Ubud – På egen hånd

Balis kunstnerby har masser af turister, intens trafik, forretninger med alt hvad hjertet kan begære, museer, det royale palads og meget mere. Der er ingen frembusende gadesælgere, heller ikke på markedet. Taxichauffører tilbyder deres service ved at holde et skilt op, men gør sig ikke de store anstrengelser for at hverve kunder. Også her har Balineserne tid nok.

 

Hvis jeres rejse skal sluttes af med river rafting, elefantsafari eller down-hill-biking fra Batur vulkanen, arrangerer vi det gerne. Det er blot at henvende jer i receptionen.

Foretrækker I at slappe af, er en ide måske en Balinesisk helkrops massage på cirka 1 time for langt under 100 kroner.

Eller at benytte et af de forskellige, nærliggende spa, eller måske at lade sig friste af de mange spa-tilbud i byen, hvor der også udbydes healing, yoga og næsten alt indenfor alternativ behandling, baseret på den Balinesiske livsform.

Det er bare at sige til, så opfylder vores partnere jeres ønsker.

 

Inden I ankommer til Ubud, får I en oversigt over, hvad der kan være værd at se. I kan også læse mere her :)

                                                                            

Dag 18 – Ubud -> Denpasar Lufthavn med besøg ved Mads Langes grav

Ved tre-tiden om eftermiddagen er det tid til at sige farvel til Ubud og køre til Denpasar Lufthavn

 

På vej til lufthavnen i Denpasar aflægges der besøg ved danskeren Mads Langes grav, hvis tiden tillader det. Mads Lange levede på Lombok og Bali fra 1835 til 1856, hvor han som mægler mellem de lokale fyrster og den Hollandske kolonimagt fik tilnavnet ”Kongen af Bali.”                                                                                       

 

FORBEHOLD

Ovenstående er et oplæg til en individuel/personlig rejse for to personer i delt dobbeltværelse og derfor ikke et udtryk for en præcist fastlagt rejse og pris. Den endelige pris på en rejse vil fremgå af et konkret tilbud med udgangspunkt i de ønskede rejsedatoer.

                                                                                                                                 

KONTAKT

For tilrettelæggelse af jeres rejse helt personlige rejse til Jakarta/Borneo/Bali eller et hvilket som helst andet sted i Indonesien, kontakt vores Indonesien kyndige Peer Holm Jørgensen direkte på mail peerholm@kembangtravel.dk eller telefon 40 36 30 00 alle ugens dage fra 08:00 – 20:00 (også weekend) så vi kan sammensætte en rejse, der indfrier jeres drømme.

Vi laver gerne et uforpligtende tilbud.

 

Teknisk arrangør på vores rejser fra Danmark er EUROTOURIST, Vesterbro 89, 9000 Aalborg, grundlagt i 1938 som Aalborg Rejsebureau. Som medlem af Danmarks Rejsebureau Forening og Rejsegarantifonden, er det jeres garanti for ekstra sikkerhed og tryghed.

Eurotourist har telefon 98 11 34 00; mail info@eurotourist.dk; www.eurotourist.dk.