PERSONLIG REJSE, PEMUTERAN LÆNGERE UDFLUGTER - CIRKA EN DAG

- bemærk der kan være transport i forbindelse med udflugtsmålene. De vil altid være inkluderet i et tilbud.

- nogle af udflugterne kan kombineres i et forløb
- alle udflugter kan købes hjemmefra eller direkte hos vore lokale partnere


Ved at købe udflugterne direkte hos vore partnere, kan de sammensætte dem helt efter jeres interesserer og ønsker og kan give jer ekstra muligheder for de samme penge.

Vi garanterer for vore partneres service og at I ikke kan købe samme ydelse billigere andre steder.


Menjangan Island

I sejler ud til den ubeboede ø også kendt som Deer Island (Krondyrenes ø). Ifølge legenden fik den navnet af de lokale, der hvert forår så store flokke af hjorte svømme de cirka 10 kilometer ud til øen, hvor de i dag lever frit over hele Menjangan og bader fra strandene. Øen huser flere templer heriblandt andet Gili Kencana Templet, der er Balis ældste. Andre templer er tre andre templer Segara Giri Temple, Klenting Sari Temple and Gajah Mada Temple. Templerne er ikke længere i funktion og passes i dag af en enkelt munk på turnusordning.

Havet omkring Menjangan anses for Balis bedste sted at snorkle og dykke, for både begyndere og avancerede udøvere af sporten. Det var her, den Indonesiske flåde tidligere uddannede sine frømænd.


Dyrkning af ris på terrasser

hedder Subak på Balinesisk. Det blev udviklet i det 9-århundrede og har tætte relationer til Balinesernes religiøse liv. Alle beslutninger fra hvilke sorter der skal dyrkes, rette tid til at sætte planter ud, fordeling af vand bliver diskuteret og truffet i fællesskab, så alle sikres ligelig fordeling. Subak blev i 2012 anerkendt som UNESCO verdensarv.

Udflugten kan eventuelt indgå i transfer til lufthavnen. 


Sekumpul vandfaldene

med mulighed for trekking i 1½ eller 3 timer.

Turen kræver både en stejl vandretur gennem en dal med jungle og frugtplantager og ”trapper” samt krydsning af en flod eller to for at nå frem til først to imponerende nabovandfald, hvor det ene kommer fra en kilde og det andet fra en flod. De falder 80 meter ned i en pool, hvor der kan svømmes.

Med 30 minutters trekking gennem dalen, med flere krydsninger af floder og forbi flere små vandfald dukker der tre nye vandfald op, adskilte fra hver andre, men i forskellige højder. Det er Lemukih Vandfaldene, navngivet efter den nærmeste landsby, men de kaldes også Gombong Vandfaldene, mens hele området med alle vandfald, store som små, af de lokale kaldes Sekumpul, der betyder gruppe på Indonesisk.

                                    

Mount Batur

er stadig aktiv som vulkan. Den strækker sig 1.717 m over havets overflade, omkring 120 kilometer fra Pemuteran. Med en rimelig god fysik kan den bestiges på omkring to timer.

Køreturen frem og tilbage tager cirka 3½ time hver vej

 

Ijen Krateret, Banyuwangi, Øst Java

er den største kratersø på Java, hvor svovlsøen ligger mellem ætsede klipper. Søen er 200 meter dyb og rummer omkring 38 millioner kubikmeter dampende syreholdigt vand, dækket af en lugtende svovlsky. Samtidig har krateret et væld af smukke sten.

Et forbløffende syn er minearbejderne der kravler ned i krateret og samler omkring 10 kilo gullige sten i sin kurv, før de igen kravler på ad kraterskrænten for at sælge sin last, inden de rutinemæssigt kravler ned i krateret igen for at hente en ny last.  

Med en opstigning til krateret en halv time efter midnat, kl. 00:30 er der mulighed for at opleve ”Den blå ild” i krateret og er vejret venlig stemt følger solopgangen med.

Turen op til krateret er på cirka 3,2 kilometer. Om natten er temperaturen mellem 0 – 10 grader, så det anbefales at medbringe varm jakke, handsker, varm hue og regnjakke. Opturen foregår i mørke så pandelampe eller lommelygte SKAL medbringes. HUSK batterier.

Turen er IKKE egnet for personer med astma, vejrtrækningsproblemer eller hjertesygdomme.

 

Trunyan Village - lidt Indiana Jones

er en gammel landsby, der klemmer sig ind mellem krateret på Batur vulkanen og bredden af Lake Batur. Beboerne kalder sig ”Bali Aga” der bedst kan oversættes med Det Gamle Bali. De er efterkommere af de oprindelige Balinesere og måden de lever på, er væsentlig forskellig fra det øvrige Bali. Landsbyens tempelnavn er Puser Jagat og betyder Universets Navle. Dets arkitektur er højest usædvanligt og templet står i beskyttende skygge af et massivt banyantræ, kendt som det velduftende træ. Desværre har fremmede ikke adgang til det. Indbyggerne fastholder en meget anderledes måde at begrave deres døde på. I stedet for at brænde de afdøde, som det er normalt, lægger man dem i stedet under banyantræet. Lugtgenerne overdøves på magisk vis af et duftstof fra banyantræet. Et andet banyantræ siges at være 1.100 år.

I Kuban, en mindre landsby tæt på Trunyan er der en anden gravplads, man kun kan komme til med båd.


Her lægger man de afdøde ud i bambus kister så de kan kompostere og underligt nok, er der ingen stank fra dem takket være et enormt Taru (træ) Menyan (god duft) træ, der vokser på stedet. En kollektion af kranier og ben er placeret på stenformationer. Ordet Trunyan er afledt at Taru Menyan


Kvinderne fra Trunyan har forbud mod at komme på gravpladsen, hvis en afdød samtidig bringes der. Det udspringer af den dybtliggende tro på, at hvis en kvinde gør det, vil en katastrofe ramme landsbyen. Det kan være et jordskred eller et vulkanudbrud.

 

Palasari og Blimbingsari Village

Op gennem 1930erne var der en omfattende bølge af konverteringer i vest Bali forårsaget af Kinesiske og Hollandske missionærer repræsenterende både den protestantiske og katolske trosretning. På grund af den spænding det medførte mellem Hinduerne og de Kristne, flyttede hollænderne de Balinesiske Protestanter til Blimbingsari i højlandet, hvor de grundlagde deres nye fællesskab, der stadig eksisterer i dag med en stor kirke midt i landsbyen. Kirken er arkitektonisk modificeret med elementer fra de Balinesiske templer.

De Balinesiske Katolikker blev flyttet til Palasari Village sydøst for Blimbingsari, hvor de byggede den største katolske kirke I det østlige Indonesien.


Vil du vide mere, er du mere end velkommen til at kontakte os. Det er ganske uforpligtende.