Borneo orangutang mor og barn
Borneo sejlads på Sekonyar floden
Lunch
Borneo orangutang 2
32-6
32-4
11-2 (2)

BORNEO og BALI 11 dage på destinationerne kr. 9.995,- per person i delt dobbeltværelse

- Vær opmærksom på, at prisen er fra ankomst til og afrejse fra Indonesien. Hertil kommer flybillet Danmark-Indonesien-Danmark.

- Flybilletter internt i Indonesien er indregnet i cirka prisen.

- Opholdet på Borneo er ikke egnet for gangbesværede. Så det kunne måske være værd, at se på Bæredygtig tidslomme på Bali. 


Tidlig morgen dagen efter ankomst til Jakarta flyver I til 5 dage på Borneo med Orangutangs, flodsejlads, landsbyer med olie- og gummiplantager samt en landsby i regnskoven, hvor beboerne har fravalgt at dyrke palmeolie. Derefter med fly til 1 dag i Denpasar, Balis hovedby og 5 dage i den bæredygtige tidslomme Pemuteran, hvor I introduceres til genoprettelse af koralrev og har 3 dage til at udforske området, vi giver masser af forslag, inden I på sidstedagen, på vej til lufthavnen i Denpasar, besøger I risterrasserne i Jatiluwih. Med deres etablering i 900tallet er de UNESCO Verdensarv.

Alle måltider på Borneo, på nær frokost sidste dag, er inklusive i prisen. Morgenmad er inklusive alle øvrige dage.

 

JERES REJSE KUNNE FORLØBE SÅDAN:

 

Dag 1 - Ankomst til Jakarta

Indkvartering på hotel nær lufthavnen, da flyet næste morgen afgår tidligt og der kan være traffic jam inde fra selve Jakarta.

Transfer fra lufthavn til hotellet er inkluderet.

 

Dag 2 - Jakarta -> Borneo - sejlads på Sekonyer floden og første møde med orangutangs

I skal tidligt op for flyet til Borneo afgår allerede ved 7-tiden.  Vel ankommet til Borneo bliver I mødt af vores lokale repræsentant, der bringer jer til flodbåden, der er jeres hjem de næste to nætter og tre dage. Straks I er ombord, går det op ad Sekonyer floden, hvor frokosten serveres, mens I oplever mangrove med nipapalmer, regnskov og dyrelivet langs floden mod det første møde med orangutangs og hvor I også skal ud at trekke lidt. Sidst på eftermiddagen fortsætter sejladsen, mens aftensmaden indtages. Overnatning ombord. Der er vestligt toilet og indonesisk bad = ”mandi” hvor du overhælder dig selv med vand. Det er en del af oplevelsen.

Transfer hotel lufthavn inkluderet.

Morgenmad, frokost og middag er inkluderet.

                              

Dag 3 - Borneo - stadig på Sekonyer floden og to møder med orangutangs samt ildfluer

Efter tidlig morgenmad går det op ad floden til jeres andet møde med orangutangs, hvor I også er på en kort trekking-tur, inden I sejler 1½ til 2 timer, mens I spiser frokost, til jeres tredje møde med orangutangs, men I kan også vælge en kort trekking-tur. Sidst på eftermiddagen går tuen ned ad floden til et område med Nipapalmer, hvor I om natten kan opleve det smukke syn af ildfluer. Der tages forbehold for vejrliget. Overnatning ombord.

Morgenmad, frokost og middag er inkluderet.

 

Dag 4 - Borneo - fra floden ad landevejen til landsby med velbevaret regnskov

Efter endnu en tidlig morgenmad fortsætter I ned ad floden, hvor I går i land og fortsætter med bil – en tur på knap fem timer – til en landsby, der har fravalgt at deltage i ræset med produktion af palmeolie, hvorfor den omliggende regnskov er forholdsvis intakt.

Undervejs spiser I frokost og passerer gennem adskillige landsbyer, palmeolie- og gummiplantager. I vil få et godt indblik i landsbyens og beboernes hverdag. Efter aftensmaden slår beboerne på deres gong eller spiller på deres musikinstrumenter for at samles til en lille velkomst ceremoni, der sædvanligvis tiltrækker mange lokale.

Overnatning i byens Long House. Sanitære forhold er lokal indonesisk landsbystil.

Morgenmad, frokost og middag er inkluderet.

 

Dag 5 - Borneo - trekking i regnskoven og tilbage til udgangspunktet

Efter morgenmaden er det tid til en længere trekking-tur i regnskoven, inden I pakker jeres bagage og turen går de cirka fem timer tilbage til udgangspunktet, hvor I indkvarteres på hotel. Det, der er tilbage af dagen, er til egen disposition.

Overnatning på hotel.

Morgenmad, frokost og middag er inkluderet.

 

Dag 6 - Afrejse fra Borneo til Denpasar, Bali

Denne dag er det tid til at tage afsked med Borneo. Efter morgenmaden bliver I kørt til lufthavnen, hvorfra I flyver via Surabaya på Java til Denpasar på Bali. Her resten af dagen til egen rådighed.

Overnatning: I skal bo i Seminyak området, på enten et hotel i Balinesisk stil eller et der hylder de traditionelle værdier og er opført i 1989. Det er i en stil, de fleste vil forbinde med kolonitiden. Begge hoteller ligger i kort gå afstand fra rigtig lækker strand med solnedgang.

Morgenmaden på Borneo er inkluderet.

 

Dag 7 - Denpasar -> Pemuteran Vest Bali med frokost og udflugter undervejs

Efter morgenmaden går turen mod Pemuteran. På vejen besøger vi Bedugul-søerne med Ulun Danu Beratan tempelkomplekset bygget i 1634 til ære for Hindu treenigheden Brahma-Vishnu-Shiva.

Frokosten indtager vi på en restaurant med udsigt til Balis grønne bjerge. Efter frokosten har I mulighed for at besøge to vandfald det ene ved en øko-kaffeplantage med café.                          

Vi planlægger at I ankommer til Pemuteran sidst på eftermiddagen, hvor Biorock er jeres hjem de næste 5 nætter. Herfra er der kun omkring 200 meter ned til stranden, hvorfra I kan snorkle på koralrev..

Overnatning i ”bungalow.”

Morgenmad og frokost inkluderet.

 

Dag 8 til dag 10 - Pemuteran Vest Bali – På egen hånd      

Her er alle de muligheder I kan ønske jer, hvad enten I foretrækker en afslappet ferie på stranden med få udflugter, eller være optaget af aktiviteter fra morgen til aften kan alt foregå i jeres tempo.

Udover udforske Pemuteran på egen hånd, giver dagene også mulighed for at tage på korte eller længere udflugter på Bali.

Det eneste vi ikke kan tilbyde, er et larmende strand- og natteliv. Og det er faktisk rart.

 

En af dagene (inkluderet) bliver I introduceret til det prisbelønnede BIOROCK (r) koralrev genoprettelses-projekt.

Her kan I lære, hvordan man poder nye koraller på undersøiske strukturer. Og selvfølgelig får I også mulighed for selv at gøre det. Har I ikke prøvet at snorkle før, men gerne vil prøve, så lærer vi jer det. 
 

Herudover byder Pemuteran på sine betagende omgivelser og strande af fint sort vulkansand, unikke templer, her i blandt Pulaki Templet, der bevogtes af makakaber, varme kilder i junglen, snorkling direkte fra stranden på koralrev, både eviggrøn regnskov og løvfældende monsunskov, hvor I kan opleve, hvordan landbrug dyrkes i pagt med naturen, perlefarm. vingårde, Menjangan Island, kaldet Deer Island, hvor kronhjortene lever frit, og Balis ældste tempel, skildpaddecenter og vilde delfiner, og en helt unik landsby, hvor man ikke begraver sine døde, men lægger dem under træerne. På den anden side af Bali-strædet, på Østjava, byder Ijen Krateret sig til med sin blå ild. Den oplevelse er helt bestemt en 24-timers tur værd.

 

Og glem ikke mulighederne for at kunne spille golf på en af Asiens mest ikoniske baner og eller foretage verdensklassedykning på en 45 meter lodret klippevæg. Det kræver dog PADI-certifikat.

 

I kan selvfølgelig kombinere alle mulighederne efter eget hoved. Så bliver det næppe meget bedre 😊

 

Uanset hvad I vælger, står vores lokale partnere klar med gode råd og har masser af forslag til både endagsudflugter eller flerdagesture på egen hånd. Fortæl dem jeres ønsker. Med deres lokalkendskab har de forslag til, hvad I bør opleve.

 

Alle udflugter afregnes direkte med vore partnere.

 

Dag 11 - Pemuteran ->  Risterrasserne i Jatiluwih (UNESCO verdensarv) -> Denpasar Lufthavn

Efter morgenmaden sætter I i gang mod Denpasar. Undervejs besøger I først en Luwak kaffeplantage, metoden hvor kaffebønnerne passerer gennem en luwak, af desmerdyr-familien, hvor der også dyrkes Bali Vanilje og risterrasserne i Jatiluwih.

Udover det store område med risterrasserne, er Risens Gudinde Dewi Sri naturligvis også repræsenteret, gengivet i bambus. 

 Der er mulighed for vandre- / trekkingture på stier efter behov.

                                                                                                       

På vej til lufthavnen i Denpasar aflægges der besøg ved danskeren Mads Langes grav, hvis tiden tillader det. Mads Lange levede på Lombok og Bali fra 1835 til 1856, hvor han som mægler mellem de lokale fyrster og den Hollandske kolonimagt fik tilnavnet ”Kongen af Bali.”                                                                                       

 

FORBEHOLD

Ovenstående er et oplæg til en individuel/personlig rejse for to personer i delt dobbeltværelse og derfor ikke et udtryk for en præcist fastlagt rejse og pris. Den endelige pris på en rejse vil fremgå af et konkret tilbud med udgangspunkt i de ønskede oplevelser og rejsedatoer.

 

KONTAKT

For tilrettelæggelse af jeres helt personlige rejse til Jakarta/Borneo/Bali eller et hvilket som helst andet sted i Indonesien, kontakt vores Indonesien kyndige Peer Holm Jørgensen direkte på mail peerholm@kembangtravel.dk eller telefon 40 36 30 00 alle ugens dage fra 08:00 – 20:00 (også weekend) så vi kan sammensætte en rejse, der indfrier jeres drømme.

Vi laver gerne et uforpligtende tilbud.

 

Teknisk arrangør på vores rejser fra Danmark er EUROTOURIST, Vesterbro 89, 9000 Aalborg, grundlagt i 1938 som Aalborg Rejsebureau. Som medlem af Danmarks Rejsebureau Forening og Rejsegarantifonden, er det jeres garanti for ekstra sikkerhed og tryghed.

Eurotourist har: telefon 98 11 34 00; mail info@eurotourist.dk; www.eurotourist.dk.