olin 2 (2)
20-2
20-9 (2)
30-2a
20-12


SJÆLDEN TEATER- OG KULTURREJSE TIL YOGYAKARTA, JAVA


I Yogyakarta, Indonesiens gamle kulturhovedstad på sydkysten af det centrale Java, har vi sammensat en teater- og kulturrejse, hvor I skal opleve de spektakulære indonesiske teaterformer Kethoprak og Wayang Kulit. I workshops vil I få mulighed for at lære at udøve dem sammen med javanesiske skuespillere og den traditionelle gamelan musik. I oplever også Ramayana balletten, en episk fortælling i Sanskrit, der udspilles i Prambanan tempelområdet.  

 

Med Indonesien som en af de helt store bidragsydere til vores verdensarv oplever I på denne rejse fire af dem. To fysiske: Borobudur, der er verdens største Buddhatempel og det ligeledes tusindårige Prambanan tempelområde med sine hundredvis af templer. Som håndværk vil I lære at håndtere batik, den indonesiske tradition med at male mønstre på klæde. På kunstsiden møder I Wayang Kulit, der er skyggespil, oftest med dukker, men lejlighedsvis også levende personer. Med spor tilbage til udbredelsen af Buddhismen og Hinduismen i Indonesien tidligt i det første årtusinde er teaterformen anerkendt som et ”mesterværk af mundtlig og imaginær verdensarv.”   

 

Vi bor i Kota Gede, den tidligere hovedstad i Mataram kongedømmet, og siden 1930erne centrum for Yogyakartas sølvsmede. I skal også opleve Sultanens palads, Vandslottet, Sonobudoyo Museet, Merapi vulkanen og Ullen Sentalu Museet, Besøg hos LAWE – en hjælp-til-selvhjælp organisationen og Cooking Class i privat hjem.


Se hele programmet her.


Vi har også forslag til udflugter på egen hånd. De spænder fra Maliboro Streets shopping-oplevelser til Gunung Kiduls uimodståelige geografi med vulkanske plateauer, underjordiske floder, grotter og hvide sandstrande.   

 

I får de legender Javaneserne har bragt videre gennem generationer. De spiller stadig en stor rolle i Javanernes daglige liv. Nok er man et nutidig samfund, men de fleste af livets højdepunkter er stadig styret af fortidens traditioner, tilsat en god portion mystik, og den javanesiske kalender.

 

Tilmeld dig vores Teater- og Kulturrejse til Java ved at kontakte:


Euro Tourist, Vesterbro 89, 9000 Aalborg. Telefon 98 11 34 00. E-mail: info@eurotourist.dk


Euro Tourist er medlem af Danmarks Rejsebureau Forening og Rejsegarantifonden, jeres ekstra garanti for sikkerhed og tryghed.


Du er også velkommen til at kontakte Kembang Travel direkte på tlf. 40 36 30 00 alle ugens dage, også weekend mellem 09:00-20:00; mail: info@kembangtravel.dk