Ubud på egen hånd


Balis kunstnerby har masser af turister, intens trafik, forretninger med alt hvad hjertet kan begære, museer, det royale palads og meget mere.


Indbyggerne i Ubud har etableret deres eget fleksible transportsystem. Det er bare at sige til, så sørger vi for det, hvis I har behov for det til jeres udflugter.

 

Cafeer og restauranter

Fylder godt op i Ubud og tilbyder stort set alle former for menuer fra det indonesiske, Balinesiske køkken og vestlig mad, fra gourmet til mere daglig mad.

 

Monkey Forest

12,5 hektar betragtes af Ubuds indbyggere som en vigtig del af byens spirituelle, økonomiske, uddannelsesmæssige og bevarelsescenter. Udover cirka 700 aber er der 186 forskellige slags træer og templer.

 

Ubud kunstmarked

Er et økonomisk omdrejningspunkt for Ubud. Den vestlige del rummer traditionel kunst, åben 08:00 til 18:00 og den højre del et dagligvaremarked, der har åbent fra 06:00. der er til med et tidligt morgenmarked fra kl. 04:00

 

Museer og kunstgallerier

Lige siden kongen af Ubud i 1930er bød prominente vestlige kunstnere velkommen til at udøve deres kunst og undervise lokale talenter har Ubud udviklet til et centrum for kunst og kultur. Interesserede  har rig mulighed for at se de mange forskellige former for Balinesiske malerier, glaskunst, træskærerarbejder og meget mere.

 

Blanco Renaissance Museum

Er et af museerne i Ubud. Spanieren Blanco byggede sit mageløse studio på toppen af et bjerg, med udsigt over Campuhan floden. Bygningen er Balinesisk arkitektur med spansk islæt. Den rummer en stor samling af Blancos arbejder fra forskellige perioder i hans lange liv. Blanco og hans hustru, danserinden forlod kun sjældent deres hjem, før Blanco døde i 1999.

 

Ubuds Royale Palads

Blev bygget I begyndelsen af 1800-tallet og er lige siden blevet vedligeholdt. Dets Balinesiske arkitektur og charmerende have bliver ofte brugt til dramatiske danseforestillinger og litterære begivenheder.


Sarawati Vandpaladset

Ligger I hjertet af Ubud med sine afbildninger af Dewi Sarawati, gudinde for visdom, viden og kunst. Templet er tegnet af Gusti Nyoman Lempad, der er en af Ubuds vigtigste arkitekter.

 

Celuk Village:

Er sølvsmedenes by på Bali, hvor der fremstilles smykker, også i guld. Der tilbydes også undervisning i fremstilling af smykker. Celuk village ligger cirka 30 minutters kørsel fra Ubud

 

Kecak og Barong danse

Er to danseformer, der kan opleves næsten hver aften.

Kecak dansen

Er en traditionel Balinesisk dans, der også kaldes abedansen eller ilddansen, fordi den lejlighedsvis bruger ild. Dansen blev udviklet I 1930erne og er nu anerkendt som en af Balis top-tre danse. Selve historien tager sit udspring i den episke hinduistiske fortælling, hvor prins R byggede sit … med hjælp fra en hær af aber.  


Barong dansen

Er den klassiske historie, hvor det gode (Barong) sejrer over det onde (Rangda).  Barong er et stort løvelignende væsen. Rangda udtrykker det onde med lange fingernegle. Barong passer sit indtil han bliver angrebet af Rangda. I det ultimative slag angriber Barongs følgere Rangda med deres kris (sværd). Rangda viser sig at være en heks og bruger magi til at få krisene til vende sig mod deres ejere, der går i trance og forsøger at stikke sig selv.

 

Tegenungang vandfaldet

Ligger omkring fem kilometer fra Ubud og er let at komme til med gode adgangsforhold.

 

Tegalalang risterrasserne

Er en samling risterasser, cirka 20 minutters kørsel nord for Ubud, der er berømte for deres layout, der er helt i stil med det Balinesiske subak system, samtidig med at terrassernes beliggenhed i en dal giver et sjældent smukt syn.  


Flere muligheder

Hvis jeres rejse skal sluttes af med river rafting, elefantsafari eller down-hill-biking fra Batur vulkanen, arrangerer vi det gerne.


Foretrækker I at slappe af, er en ide måske en Balinesisk helkrops massage på cirka 1 time for langt under 100 kroner.

 

Eller at benytte et af de forskellige, nærliggende spa, eller måske at lade sig friste af de mange spa-tilbud i byen, hvor der også udbydes healing, yoga og næsten alt indenfor alternativ behandling, baseret på den Balinesiske livsform.


Vil du vide mere, er du mere end velkommen til at kontakte os. Det er ganske uforpligtende.